La Isla Tabarca

När man en gång skull har en långhelg så får man passa på att utnyttja den till max. Imorse möttes 14 personer upp för att åka båt ca en timme till ön Tabarca. Ön är inte stor alls. Bara ca 2 kilometer lång, väldigt platt, en större strand med större stenar och torkad tång som underlag och sedan finns det små vikar man slå sig ner på. Det bor ca 60 personer och byn är jättemysig och charmig. Låga hus som nästan påminner lite om Grekland för de var vita med blå detaljer. Man hade ju inte tackat nej till en liten sommarlägenhet här.
Väderprognosen hade sagt klart med runt 26-27 grader, men det kom mer och mer moln under dagen och dessutom blåste det väldigt. Efter att ha gått en sväng och kikat runt hittade vi en vik med lite lä och betydligt bättre vatten än vid den större stranden. För en gång skull skönt med icke sand-underlag så man slipper dra med sig halva stranden hem i kläder och väskor. Några uppfriskande dopp blev det allt också! Massa mat hade vi även med oss som vi mumsade på och jag invigde min kylväska som jag köpte igår och den funkade utmärkt när man fryst ner flaskor med vatten.
Först trodde vi att båten gick tillbaka 16.30 för det var det som stod på internet och vid biljettkiosken, men när vi klev av båten ropar de ut att båten avgår 17.30. Dock vid strax innan halv fem så börjar massa att gå bort mot hamnen och det kom båtar så vi blev lite nervösa om vi missuppfattat ändå. Men det var lugnt och inte vår båt. Så en timma extra! Några gick runt och kikade åt andra hållet på ön och en del satte sig för något att dricka. 
Båten tillbaka gick 17.30 och det var lite komiskt att se en del på tillbaka vägen, speciellt de som inte tänkt på att solen tar en del även om det är lite molning och blåsigt. 
 
En underbar dag med massa härliga personer! En bra start på en långhelg.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0