Truco o Trato

31 oktober halloween dags!
Hämtade barnen vid halv 5 och sedan var vi hos farföräldrarna tills VP slutade vid 18. Skynda oss hem och börja pynta för halloween festen. Hört att man egentligen inte firar halloween så mycket i Spanien, men de har väl som många andra länder blivit mer amerikaniserat. Upp med dekorationer, någon jättestor spöke, dekorationer på utsidan av huset och dukning. 
Under kvällen var knappt 20 personer här hemma. Barnen var utklädda plus VP som hade gått all in med kläder och smink och hade nog mest roligt av alla! Först gick vi med barnen runt i området och knacka på för bus eller godis, eller Truco o Trato som man säger här. Alla hade varsin pumpa hink och gick runt med. Det var många andra barn som också var ute och vissa hade pyntat trädgården och alla var förberedda med godis. Tillbaka in i värmen och äta. Drog mig tillbaka till mig och gick och la mig! Har varit så trött de senaste dagarna.
Spöket som hängde i hallen.

Ett hus hade pyntat med toapapper och sätt upp skyltar med läskiga budskap. "Skräck huset"


Ja må hon leva ut i hundrade år!

30 oktober. Då var det äntligen dags för denna fina person att fylla 19 år! Efter min skola möttes vi upp och åt lunch tillsammans. Till efterrätt unnade vi oss churros med choklad. 
 
Sedan gick vi bara runt i Palma till klockan blev strax innan 4 och vi skiljdes åt för att hämta upp våra barn. Har varit kallt med stort K idag. Har säkert legat runt 17-18 grader och hade ändå kofta på mig och det har inte hjälpt. Så att vänta på att Storis fotboll skulle sluta vid halv 7 lockade inte mig överdrivet mycket. Vi andra lekte jage i parken och fick upp värmen en aning, men fortfarande kallt och lite drygt att vänta. Men hem kom och då var det dag för bad, mat och läggdags. Sedan kom VF hem och jag kunde börja göra iordning mig inför kvällens händelser. Strax efter halv 10 plockade jag upp Nathalie och vi åkte in mot Palma. Mötte upp 5 tjejer till och sedan kom även Nelly. Vi gick mot Placa Espanya och mötte upp 2 tjejer till. Satte oss på en tapas bar och bara pratade och hade det roligt. Först satt vi ute och så jag frös alltså. Måste lära mig att börja ta på mig mer kläder nu, även om det tar emot. Men sedan kunde vi flytta in istället. Även om detta stället ligger väldigt centralt är de flesta spanjorer som går där, så stämmning blir lite annurlunda och jag gillar det!
Strax innan 1 skiljdes vi alla åt och jag, Nathalie och Nelly gick tillsammans till våra bilar. Sista gången vi vandrar tillsammans på ett långt tag inne i Palma centrum. (Nelly åker hem på Lördag, men åker på semester med sin VF mellan torsdag-fredag)
Jag och Nelly tänkte tillbaka på första kvällen vi var inne i Palma. Köpte glass på ett ställe och var totalt lost. Nu visste vi precis var vi var någonstans och tyvärr var glasstället stängt, annars hade det bivit en fin avslutning att knyta ihop säcken med. Så glad att vi två fick tillfälle att åka hit ner tillsammans. Så himla roligt vi haft det, så många nya människor vi har träffat och vad mycket vi har hunnit med att göra. 2,5 underbara månader helt enkelt. Men vi planerar redan för när hon ska komma och hälsa på oss!
 
8 av oss tjejer + 3 killar som jobbade där och som släppte tillbaka in av någon anledning när de hade stängt. Vet inte om de ev bara ville ta en bild med oss, för sedan ignorerade de oss. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag 29 oktober - Nu vänder det

Väderprognosen hade lovat regn hela dagen, men under förmiddagen var det fortfarande skaplikt väder med lite sol och moln. Direkt efter att jag lämnat av barnen åkte jag med Nelly hem till sig. Först ett stop på Lidl för att köpa lite brunch tillbehör. Hem och äta ute på terassen. Sedan började vi göra en Sverige korg som Nelly ska ge sina VF när hon åker. Rikigt fin blev den faktiskt. 
 
Därefter påbörjade vid tårtbotten-bak. Då Nelly äntligen fyller år imorgon skulle hon ha något att bjuda familjen på. Även om inte "riktiga" volymmått fanns blev bottnarna väldigt fina och bra. Lunch och sedan var vi två som två zombies och beslöt oss för att ta siesta en stund innan barnen skulle hämtas igen. Det är då det börjar. Mörkret kommer, dimman, blåsten, regnet och slutligen blixtrarna och åskan... Helt ofattbart hur vädret här nere kan vända på 5 minuter.
 
Frukostvyn
När vi sedan vaknade. 
I ett sådant läge hjälper bara en sak:
Kaffe och mellanlagret av tårtbottnarna som inte blev så fina!
 
Vi åkte snabbt iväg mot skolorna så att vi skulle få parkering långt fram. Tydligen kommer regnet här från Sahara och drar med sig sand. När det sedan kommer hit och sanden blandas med regnet och marken blir det jättehalt. De inhemska vet om det, men det är alla andra som bara kör på och inte sänker hastigheten. Så på 120 km/h-motorvägen kördes det i ca 60 km/h.. Olyckor hade redan skett längs vägen och man hörde och såg polisbilar och brandbilar. På vägen ringer min VM och säger att jag ska skynda mig så att jag får parkering och förstod väl inte just då vad som skulle komma att vänta mig. Egentligen parkerar vi aldrig nere vid skolan när vi hämtar Storis för det är kaos då och när det regnar ändrar alla sig och parkerar nere vid skolan istället. Så det var mer kaos där än vanligt. Regn här nere är en vääldigt stor grej så för en Boråsare är det liksom bara att gilla läget och det är inte hela världen med regn. Alla tryckte in sig under det lilla tak som finns, paraplyer över allt, stressade föräldrar som bara vill därifran, bilar står kors och tvärs och mitt i detta komma världens åskknall och alla skriker. Haha! Stod och småskrattade för mig själv, så komiskt! När vi äntligen kommit ifrån parkeringen åkte vi mot Mellans skolan, men måste åka en liten omväg för det har blivit en jättestor vattensamling på en tvärgata och en vil har fastnat i den. Men vi kommer fram och Storis springer och hämtar henne medan jag sitter kvar. Därefter var det dags för Lillen och tillslut var vi äntligen alla samlade. I bilköerna tillbaka mot motorvägen ringer VP och undrar om vi kan hämta honom och vi skulle inte hinna hem mellan så det blev att åka in till Palma också. Vägen dit tog dubbelt så lång tid som det egentligen ska göra och sedan vänta ca 20 min på att VP ska sluta. På något sätt lyckades jag underhålla barnen bra under hela tiden och det blev inte mycket gnäll!!
 
Så slutligen kom vi äntligen hem, mamman gjorde mat och de kunde gå och lägga sig och lika så jag.
RSS 2.0