3 veckor

Om exakt 3 veckor har jag förhoppningsvis precis landat på flygplatsen i Palma. Känns jättekonstigt och overkligt, men samtidigt spännande och förväntansfull!
Har idag också kopierat mitt pass, körkort och sjukförsäkringskort så då kan man checka av ännu en punkt på att-göra-listan. Den krymper sakta men säkert.

Underbara Sverige!

Hur kan jag om mindre än 1 månad lämna detta underbara land som jag vuxit upp i? Svenska traditioner, bekvämligheter, delikatesser och allt annat SVENSKT! Fick i alla fall sådana tankar när jag läste i denna boken:
 Sweden: An A-Z and beyond av den brittiska författaren Anita Shenoi.
som jag kommer att ge till mina värdföräldrar i välkomstpresent. En rolig bok om alla möjliga svenska saker. Även fast det står A-Z så tar den även upp Å Ä Ö också. Saker som allemansrätten, ärtsoppa, nobel, fika, halka. Boken är på engelska men det står varvat med svenska ord och försök till engenlsk översättning i parentes eller kursiv stil. Rekomenderar den väl!!
Så tillbaka till frågan; mest troligt är ju att underbara Sverige inte har ändrats under det året jag kommer att vara borta och finns alltså kvar när jag kommer tillbaka. 
 
Samtidigt som jag beställde hem den andra boken knappade jag även hem denna Mallorca guide. Allt för att få ut så mycket som möjligt av mitt år. Så nya spanska traditioner och delikatesser ska insugas och nu då även med lite tyska influenser. Det ska bli roligt, intressant och spännande!
 
 

Avresa < 30 dagar

Det är inte något misslyckat hjärta jag har försökt göra som överskrift, utan det signalerar att det är mindre än 30 dagar tills avresa. (30 dagar exakt idag..)
Hur sjukt låter inte det då? 1 månad kvar i Sverige, 1 månad kvar med min familj, 1 månad kvar med mina vänner, 1 månad kvar med Svenska rutiner. Denna sista tiden kommer nog att gå väldigt fort, men alla förberedelser är i princip klara. Ska köpa lite småsaker, fixa försäkrning och kopiera pass och andra viktiga papper. 
Börja packa, undra när man ska göra det?! Får nog vänta någon vecka till i alla fall. Håller på att skriva en detaljerad packningslista så när den väl är klar så kommer det nog inte bli några problem att packa ner allt.. Eller inte! Har sådan beslutsångest om allting så packningen kan nog ta ett tag innan jag har bestämt mig för vilka tröjor, skor och allt annat jag ska ha med mig ;) Hehe!
RSS 2.0