Himlen är oskyldigt blå!

Japp, det har den varit hela dagen och inte ett moln så långt ögat kan nå! 
Först skola och det var två mer i klassen idag. Marije, rumskompis, väntade på mig när jag slutade och vi begav oss till stranden.  Sådan tur jag haft med de jag bor med! Jättemycket folk på stranden och man hör det pratas engelska runt omkring, för det är jättemycket studenter som pluggar här. I alla fall, kletade på tjockt lager solkräm och sedan kunde man bara njuta! Efter en stund kom en annan tjej med, så jag och Marije kunde ta oss ett litet dopp! Kallt var det men inte så att det absolut inte gick att gå i. Så 31 mars blev första doppet för 2015. Förra året badade jag och Nathalie första gången runt den 8 april och då var det kallare. Vi låg kvar till runt 17 innan vi begav oss hemmåt och stannade till för en glasspaus. 
Behövde ta en runda till mercadona igen och inhandla lite grejer. Mestadels vatten. Så jobbigt att man måste köpa vatten hela tiden och tungt att släpa hem en 8 liters dunk, dock kostar de bara 0,76 euro så det är inte så dyrt i alla fall! När jag satt och åt så kom det hem en gubbe som skulle fixa kackerlacks problemet som upptäcktes igår kväll... Tydligen har de haft problem innan och nu hade de kommit tillbaka. Imorse hittade vi ett hål precis mellan kranen och väggen, så han täppte igen det och gjorde något mer så vi hoppas väl att det ska vara löst nu.  

Första dagen i skolan

Första natten gick bra, dock så gnisslar sängen väldigt så varje gång man vänder sig känns det som att alla andra ska vakna. Sedan har du å konstig storlek och form på kuddarna så örgottet täcker ju bara halva kudden... 
Gick upp strax innan 8, frukost och sedan gick vi alla tre vid strax efter halv 9. Hittade mitt klassrum och vi var bara tre stycken. I vanliga fall är man runt 10, men det kanske inte inte fanns tillräckligt med elever eller något. Gick bra, kände igen det mesta vi gick igenom och bra att repetera. Det var först två lektioner och sedan slutade de som hade valt normal kursen och de som valt intensiv hade en konversations kurs, vilket jag då har valt. I den konversations klassen var vi sex stycken. Skönt med inte bara grammatik hela tiden! Sedan var dagen slut vid 14. Tog mig en promenad genom staden, för att försöka lokalisera mig litegrann. Så annorlunda från Palma centrum. Där är det mer lugnare gator, här är alla gator bilvänliga så det är lite rörigare men fint och mycket grönska är det. Sedan har de varit hur varmt som helst idag. Väder appar har sagt strax under 30 grader!! Man är inte riktigt van vid detta..
Kom tillbaka hem vid 15. Satte mig ute på balkongen och gjorde lite läxor och slappade. Gick till Mercadona för att handla med min roomie. Så rörigt när man inte känner till var saker och ting är någonstans och så ser produkterna ut olika från Sverige och de har inte allt som man är van vid. Creme fraish liksom, finns inte... Dock hittade jag Wasa knäckebröd och Arla keso!!! Skönt att affären bara är 5 min gång här ifrån, så har man missat något är det lätt att få tag på. 
Kvällen har varit lugn, lagat mat, pratat med Sverige och ska slappa framför serie lite. Klockan är 20.30 och det är fortfarande ljust ute! 
 
Plaza de toros, tjurfäktnings arena.
Jag och Nathalie hade ju en grej att fota alla Ayuntamiento (stadshus) i olika byar på Mallorca. Här är Alicantes som är något mordernare än på Mallorca. 
Utmed havet och längs hamnen
 

Viva España

Som sagt 7.55 lyfte vi från ett grått och regnigt Landvetter och sedan knappt 3,5 timme direkt flyg till Alicante där solen sken. Allt flöt på toppen, ingen krånglig passkontroll (ingen alls faktiskt), väskan kom rullandes på bandet och jag hittade ut till taxisarna. Oj, vad varmt det var!
Första stoppet var vid ett hotell där jag skulle hämta ett kuvert med nyckel och lite mer info i innan vi rullade vidare mot min nya adress. Hittade ingången, första nyckeln fungerade fint och sedan hissen upp till fjärde plan och dörr D. Låste upp och möttes av två nyfikna ansikten! Kimly och Marije, båda från Holland och varit här sedan januari och ska stanna till juni. Sedan bor det en till tjej, från Korea, i lägenheten men hon visar sig typ aldrig och bara inne på sitt rum. Rummet är fint och stort, två sängar, skrivbord, garderob och en balkong/terass som löper längs fasaden och de andra rummen kan gå ut på denna med. I övrigt finns det två badrum, en med dusch och en med bara toa. Ett kök och ett vardagsrum. Så typiskt spankt, lite halv shabbigt men ändå mysigt och helt okej standard. Marije skulle iväg till stranden med några andra inom runt halv ett, så hann packa upp en del innan det blev dags för solkräm och strandväska. Kändes så overkligt och lite flashabck från Mallorca kom tillbaka. Inom 30 min tar man sig från där vi bor till havet! Vi mötte upp två andra, varav en svensk till som även hon hette Emma. Tydligen finns det någon mer Emma som också är svensk, så det har blivit som en rolig grej att alla svenskar heter Emma. La oss på stranden i bikini, men när solen var framme var det varmt och skönt men när den gick i moln blev det lite kyligare. Ska väl försöka få lite färg på denna bleka kropp i alla fall. Efter ett tag kom det några fler, även en svensk kille. Samma som på Mallorca är det även mycket tyskar här...
Göttade oss där ett tag innan jag och Marije begav oss hemåt och via mataffären. Alla stora har ju stängt på söndagar men några mindre har öppet som tur var. Köpte det viktigaste och får gå och handla lite större imorgon efter skolan. Göra matschema och handlarlista! Spännande men lite klurigt. 
 
Har nu ikväll bara hängt på rummet, grejat, packat upp och försökt bo in mig och ska ladda upp inför första skoldagen imorgon. Än så länge är allt toppen och känns som att jag haft tur med mitt boende och rumskompisar. De går och sjunger och det är lättsam stämmning och man kan sitta på var sitt rum och bara vara tyst och sedan går man kanske till köket, pratar lite och går tillbaka liksom! Alla lagar sin egen mat och vi måste fixa toapapper, städgrejer själva men det var lite att när det är slut så köper någon det och man delar på sånt och inget större problem med det. 
 
Vad skönt det var att komma tillbaka till Spanien. Man känner sig som hemma liksom. Man hör folk prata spanska, folk ropar saker till en, mataffären. Nästa som att vara tillbaka i Palma och jag har bara gått och lett hela dagen :)
 
Lite bilder från dagen. Bilder på rum och lägenhet kommer någon annan dag. 
 
 
RSS 2.0