Matschema vecka 23

VECKA 23
Måndag: 
Lunch - Gazpacho
Middag - Potatis- och blomkålmos med stekt ägg
Tisdag:
Lunch - Ägg, ost, paprika baguette
Middag - Tomat- och paprikasoppa med mozarella
Onsdag:
Lunch - Gazpacho
Middag - Köttgryta med champinjoner och paprika med ris
Torsdag:
Lunch - Wok, stekt ris + grönsaker
Middag - Friterade bläckfiskringar med rödbete, morot, palsternacka
Fredag:
Lunch - Subway
Middag - Spenatsoppa med ägg
Lördag:
Lunch - Gazpacho
Middag - Pasta med ratatoullie sås
 
 
 

El último baile

Sista kvällen i Alicante kunde inte bli bättre än vad den blev, dagen var ganska mysig för delen också. Under förmiddagen packade jag det sista, städade iordning och åt lunch innan jag begav mig ut på stan. Köpte en sista glass på vårt favorit ställe och satte mig på en bänk framför hamnen och njöt och läste. Gick vidare efter en stund till en annan bänk och ny utsikt och upprepade proceduren med att njuta och läsa. Gick vidare mot stranden och satte mig på en liten mur och blickade ut över stranden som vi har spenderat så mycket tid på. Klockan började närma sig 17 och jag gick och köpte lite småsaker som jag ville ha med hem till Sverige och gick hemåt. Då städerskan kom imorse och städade ut mitt rum och samtidigt tog mina nycklar så var jag liksom utelåst och hade hoppet att någon var hemma, men icke. Som tur var var första dörren öppen, så jag kunde sätta mig utanför vår lägenhets dörr och vänta. Efter en liten stund kom det två nya tjejer som skulle in i vår lägenhet, två nya rysskor som ska bo i mitt rum, så jag kom in. De verkade vara lite sisådär...

 

Bestämde med Jasmine, Diana, Jaeyoon när vi skulle träffas för kvällen och undertiden kom även Anna, tyska rumskompisen, hem. Strax efter 20 gick jag och Anna mot Mercado Central och mötte upp de tre andra tjejerna. Först så bara vi vandrade runt på gatorna inne i centrum. Det är så mycket folk som sitter ute på uteserveringarna och det är en skön stämning. Vi gick förbi en liten konsert med ett pensionärs band som spelade och gamlingar som dansade loss. Så söta, så vill jag också vara när jag blir gammal. Tillsist slutade det med att vi satte oss och åt choklad med churros. Pratade massor och sedan gick vi vidare, lyssande på lite uppträdande och sedan satte vi oss på en bar för en drink. På barerna bredvid sändes Champions league finalen mellan Barcelona-Juventus, så det var mycket liv och stoj och speciellt när Barceonla gjorde mål. Jag och Anna följde de andra hem runt 23-tiden och vi stannade till hos Jasmine för toabesök och massa prat och för att vänta ut tiden lite. Vi skulle möta upp en vän till vid 1. Sedan blev det dans hela natten lång. Vi hoppade runt mellan olika klubbar där de spelade den bästa musiken. Mycket folk, skön stämning och det var så himla roligt och detta kommer nog vara en utav de sakerna jag kommer sakna mest från Spanien. Danskulturen, att alla dansar och faktiskt dansar och inte bara hoppar upp och ner. 
Vi traskade hemåt vi halv fem och hemma höll Marijes familj på att göra iordning sig för att åka hemåt så vi stannade uppe och pratade med Marije en stund och vi somnade runt halv sex. 

 

Jag har bott i Alicante i 10 veckor och gått runt i stan flera gånger, men på något sätt så har jag missat denna gatan full med svampar med insekter på. Så himla fina och roligt inslag.


Gänget för kvällen! Anna, Jaeyoon, Jasmine, Diana, jag
 

Alicante 10 veckor

Då var det kanske dags att summera denna vistelse här i Alicante. Först och främst så blev ju denna resa väldigt spontant med tanke på att idén var att spendera våren i USA, men ibland blir det spontatna väldigt bra det med. Anledning till att det belv just Alicante var väl att det var det billigaste stället att åka till. Hehe! Att pengar alltid ska spela roll.. Men jag ångrar absolut inte att jag åkte hit!! Hur kan jag göra det, har ju enda fått leva i Spanien i 10 veckor.
 
POSITIVT:
+ Att jag har bott med några av de bästa personerna man kan bo med. Vi har inte haft en enda liten diskussion på denna tiden. Ibland har jag diskat saker åt andra och vice versa, ser man att tvättmaskinen är klar och man vill använda, så hänger man upp den andras först etc.
+ Övriga personer man har lärt känna
+ Vädret och stranden är ju inte något man direkt kan klaga på, även om det ibland har vait lite för varmt...
+ GRANADA resan var toppen
+ Fått möjligheten att prata lite spanska igen 
+ Lärarna i skolan har varit bra och pegagogiska
+ Att känna sig fri och kunna göra lite vad man vill, laga den mat man vill och inte har några större förpliktelser. Haha!
+ Att jag hittat en grym bokaffär som jag har köpt massa spanska böcker och kanske anledningen till att väsken egentligen väger lite för mycket...
+ Att vi har haft möjligheten att åka runt till mindre städer runt omkring Alicante 
 
NEGATIVT:
- Hade kanske önsakt att kunnat prata ännu mer spanska, men svårt när de man umgås med ligger på samma kunskapsnivå och man inte vill prata om vädret hela tiden
- Alicante kanske inte är världens finaste och mest typiskt spansk stad. Spanska städer med stränder blir lätt väldigt turistiska och det spanska genuina/kulturen prioriteras bort
- Vissa lektioner, speceillt konversation lektioner, har varit väldigt lite konversation och mycket bara lyssna. Beror mycket på att vi har varit för många i klassen och ska alla få säga sitt så blir det mycket lyssna också. 
- Att tiden gått så himla fort..

 
Gracias España y hasta pronto!
 
 
RSS 2.0