Barcelona dag 1

 

Strax innan sju befann vi oss på Palmas flygplats, höll på att gå snett då Nathalie glömde sin handväska i bilen och VP svarade inte på sin telefon. Ringde till VM och då svarade VP. Alltså hade han tagit med sig VMs mobil istället. Snacka om tur!!
8.20 lyfte vi och redan en halv timme senare var vi nere i Barcelona. Flygbuss in till centrum, köpa tunnelbanekort och sedan mot vårt hostel, Hostal Baires. Det såg lite skumt ut för att dörren in var lite konstigt, men när man klev in kom man till ett trapphus och en trappa upp var hostelet med världens trevligaste man som jobbade där och berömde våran spanska så. Vi var en aning tidiga för att få vårt rum men vi kunde lämna våra väskor och komma tillbaka senare. Hostelet ligger 6-7 minuter från Las Ramblas, den stora kända allén i Barcelona och lite närmare hamnen. Helt perfekt alltså! Helt okej temperatur men väldigt blåsigt.
Vi började gå ner till hamnen och kikade runt, började gå uppför Las Ramblas, någon marknad, vidare förbi katedralen, ayuntamientet såklart och sedan var klockan runt 14 och vi gick mot hostelet igen och fick vårt rum. Vi hade betalat extra för att få egen toalett, men när vi kom in visade det sig vara egen dusch men inte toalett. Dock låg toan mitt emot vårt rum så det var inga problem. Enkelt men bra var rummet och sängarna var helt gudomliga.

Barcelona vy från flygplanet inför landningen.
Äntligen framme!
Dörren in till vårt boende. Haha! Vad hade ni tänkt? Hamnen!

Vilade upp oss och tog sedan tunnelbanan mot La Sagrada Familia. En utav Spaniens främsta turistmål. En stor basilika/katedral med udda arkitektur och form. Skapad av Gaudí. Den är inte helt färdigbyggd och det har blivit som en grej att den aldrig kommer bli det hellre. Därefter gick vi mot tornet, Torre Agbar. Slutligen in till Passeig Grácia, en stor gata med restauranger och affärer med alla dyra och kända märken. På den gatan ligger Casa Batlló. Ett hus med väldigt rolig och konstig fasad. Också detta formad av Gaudí. Hela Barcelona är full med arkitektur av Gaudí, fasader, skulpturer och annat. Trötta åkte vi hemåt runt 18 och försökte bestämma med Sofia och Kim om vad vi skulle göra under kvällen. När vi väl hade bestämt oss fick vi en powernap på 20 minuter innan vi runt halv nio drog oss iväg. Hittade en restaurang med egengjord pasta och pizzor som var väldigt gott. Vi skiljdes åt och jag och Nathalie satte oss på en mysig bar i närheten av vårt boende och drog en drink. 

Katedralen och så klart en bild på ayuntamientet. Har vi bild på alla byars ayunatamient på Mallorca så var ju detta i Barcelona självklart. Något större och mäktigare!
La Sagrada Familia. En väldigt konstig byggnad.
Torre Agbar och på vägen dit höll de på att riva en väg med en klo som såg ut att vara en dinosaurie. 
Casa Batlló med sin coola fasad. Espresso Martini för mig och Piña Colada för Nathalie.
 
 
 

Då var det dags att flyga igen

Det senaste året har jag flugit extremt mycket. London två gånger, till Mallorca, till Sverige över jul och tillbaka och nu imorgon till Barcelona. Åh, vad jag längtar. Så idag efter att jag kört barnen och tagit ett liten träningsrunda så åkte jag hem och har sedan packat större delen av dagen. Vad ska man ha med sig och vad ska man inte ha med sig? Tre dagar är det ju ungefär, så det är ju inte mycket man behöver. Ska man ha tjock eller tunn jacka? Vilka skor ska man ha? Ja, ni vet problemen! Haha! Har diskuterat över what´s up röstmeddelande med Nathalie. 
 
Vid halv fyra åkte jag in till Palma och hämtade upp Lillen för att sedan åka till Mellans skola. Idag hade de en utklädningsparad och temat verkade minst sagt vara rymden.Barnen var utklädda till raketer, astronauter, solar, rymdvarelser, månar etc. Alla var så himla söta och kostymerna var verkligen välgjorda och fina. Så irreterad att jag glömde kamera och inte kunde fota... Lillen har en giraffdräkt på sig och var ursöt!!!
Efteråt tog jag med mig barnen in till Palma igen för att lämna av de hos VP och sedan skulle de träffa Lillens gudfar, så jag åkte hem själv och har sedan fortsätt att packat och ätit. Vid halv sju imorgon bitti åker vi mot flygplatsen så det blir att gå och lägga sig i bra tid idag. 
 
Kommer antagligen inte bli något uppdaterande förän på söndag kväll när vi är tillbaka igen!

Det börjar närma sig

Jag och Nathalie har haft en heldag med att planera vår Barcelona resa. Allt från det praktiska med budget och transport till allt fundera på allt roligt som vi ska hinna med. På fredag morgon bär det av och vi åker hem söndag kväll. Alltså nästan tre hela dagar som ska fyllas till brädden. Det är en stor stad, så det är svårt att veta vad man ska prioritera och lägga mer tid på. När vi i princip redan hade bokat så frågar Sofia och Kim om vi vill åka till Barcelona med dem. Haha, vilken tillfällighet! Vi åker inte med samma flyg eller bor på samma hotell, men det blir ju att vi träffas ändå. Jag har aldrig varit där innan, men Nathalie har varit där lite snabbt en gång tidigare. Vi har googlat runt massor och hittat några saker som man inte får missa. Till exempel La Sagrada Familia, Las Ramblas, lite parker, shoppinggator. Någon som varit i Barcelona tidigare och som kan tippsa om vad man inte får missa? Åh, längtar så!!
RSS 2.0