Då var kursproven igång

Vår lärare hade förvarnat oss mycket om vilka delar som skulle komma på provet och vi hade fått vara med en del och tycka till vilka ämnen som skulle tas upp. Idag då när vi kommer in i salen och alla har kommit så säger han att han känner sig dålig, (siento mal, hmm svensk bra översättning?)
I alla fall, berättar han att han hade gjort ett prov och lämnade in det i kontoret/rektorn eller något liknande. Då tyckte de tydligen att det var alldeles för lätt det provet. Enligt vår lärare var det inte alls för lätt och de tyckte att tidigare år har han gjort bra prov och så vidare, men tydligen inte detta året. Så vi fick ett annat prov från tidigare år där vissa saker var med som vi inte ens hade gått igenom. Då händer väl det som bara skulle kunna hända i Spanien. Han är helt på vår sida och är lite irreterad på att vi inte fick ha hans prov, så på de saker vi inte har gjort eller vissa svåra saker berättar han exakt vad vi ska skriva. På hörövningen pausar vi efter varje fråga och repeterar hur många gånger som helst och på vissa frågor diskuterar vi till och med svaret tillsammans. Haha!
Så det var inte mycket med av det jag hade specifikt övat på och alla glosor jag tränat in, men samtidigt var det ju ändå saker vi gått igenom och det var inte överdrivet svårt hellre. Så det känns helt okej i alla fall. Den muntliga delen är på fredag och sedan tar det någon vecka innan resultatet kommer. Vi fick även klartecken på att det blir en fortsatt kurs till våren, så det var skönt att höra och veta att man har något att göra på dagarna under våren också.  

Castell d´Alaro

Så här dagen efter att jag och Nathalie igår gick en vandring upp i bergen värker rumpan gött. Ca 2,5 timmar upp till toppen och sedan lika lång tid ner. Först går man på en bilväg, som man kan köra bil på och många gjorde det även. De lata som inte orkar gå upp hela vägen, men även de som modigt kör upp på vägen. Smalt, bristfälliga räcken och hårnålskurvor. När bilvägen tar slut väntar en vandring upp genom skogen. Lutar uppåt hela tiden, men man förvånas hur fort man tar sig högre och högre upp över marken. Mellan 800-900 m.ö.h är det. Blå himmel, strålande sol, lite blåsigt var vår väderprognos och alltså en helt perfekt dag för vandring. Uppe på toppen väntar inte ett "slått" utan ruiner från det. Det som väntar på en är även en panorama utsikt över en stor del av Mallorca. Så himla fantastikt vackert och det är synd att vyerna inte gör sig så perfekta på bild som de är i verkligheten. 
 
Skulle väl kanske bara ha taget 1,45 upp, men med inkluderat fika och fotopauser så tar det längre tid.
Redo för vandring. Ser ni det höga berget till höger om mig? Dit upp ska man!
En utav de väldigt många smala kurvorna på bilvägen upp.
Vi ser ruinerna, snart upp!
Titta vyerna
Sämre lunch utsikt kan man ju ha!
 
(Det kan vara så att vi missade en del av slåttet, det råder lite förvirring om det. Vi ska googla fakta och i så fall, eller i vilket fall som helst, så får vi ta en vända till upp. För där kan man inte vara för många gånger)
 

En nästan förstörd lördagskväll vände

Familjen åkte iväg runt 11 och min uppgift blev att städa iordning lekrummet. Det såg ut som tredje världskriget där inne och visste inte vart i all röra jag skulle börja. Resultatet blev väldigt bra och man kunde se golvet och urskilja möblerna. Haha! 
Lite chill och plugg och sedan kom de hem vid tre tiden. Jag inväntade klartecken för Nathalie att hon var fri och sedan åkte jag till henne. Vi satte oss på ett fik i närheten av henne och pratade massor. Egentligen var dey tänkt att jag skulle sitta barnvakt åt mina barn ikväll för VF skulle på bio. Tråkigt med inte en enda helgkväll tillsammans sa båda vi två. Men bör vi datt där på caféet får jag ett sms av VM att bion de vill de inte hade premiär än så jag behövde inte barnvakt! Yippie!! Så det var bara att planera om lördagskvällen. Vi bestämde att dra in till Palma och äts på Fresquisimo, buffé restaurangen som vi planerat förra helgen men som var stängd. Mums vad gott det var! 

Fikat! Cafe con leche y crespell con chocolate

Måste även berätta att jag höll på att förstöra VFs bio kväll (innan de insåg att bion inte gick) 
Innan de åkte hemifrån frågade jag VP vilken tid de skulle iväg på bion och han tittade lite undrande på mig och sa nej nej blabla något mer om att de inte skulle på det. Jaha, gött tänker jag. Då behöver jag ju inte barnvakta. En liten stund efter åt får jag ett meddelande från VM att jag typ hade avslöjat hemligheten om att de skulle på bio. VP visste inget.. Åh, vad pinsamt liksom! Men hon sa att hon hade villat bort honom och att han nog inte fattade allt. Sedan blev det ju inte att de åkte iväg ändå, men så himla pinsamt!! Skämdes så mycket.. 

RSS 2.0