Mysfredag och skrattfest

Skola som vanligt och direkt efter åkte jag Nathalie och Sofia till IKEA. Som traditionsenligt åkte lite lite fel till att börja med, men sedan kom vi fram. Gick runt och kikade och sedan in i den svenska julmarknad avdelningen. Där nötter vi av en chock.. Apotekarns julmust stod inte på hyllan, utan bara IKEAs egna märke. Vi frågade killen i kassan, som förövrigt är halvsvensk och så söt när han stapplar fram på svenska men han tycker det är roligt. Låter antagligen likadant när vi stapplar fram på spanska! Men i alla fall, vi frågade honom och han beklagade sig så stt det be slut och att det tyvärr inte kommet in mer.. Var nästan så att krokodiltårarna kom fram.. Vi har ju tittat på dem flaskorna två gånger innan men vägrat köpa för att det inte varit december än. Men det finns en svensk butik inne i Palma som kanske kan ha. 
Sofia åkte hem och jag och Nathalie mötte upp hennes värdfamilj som var och åt där. Åkte med dem hem och istället för att jag skulle åka med hem och vara där själv så fick jag vara kvar hos dem och åka med Nathalie när hon jobbade. Vi körde ena tjejen till patinaje (som konståkning, fast man har rullskridskor med fyra hjul och man åket på asfalt) och undertiden fikade ju med den minsta tjejen. Sedan var det art hämta den stora och köra henne till dansen och lillen till ett lekland. Medan vi väntade slappade vi och planerade kvällen. Vid halv 7 åkte vi hemåt igen och eftersom jag var ledig fick Nathalie också ledigt. Efter ett fundera de åkte vi in till Palma och mötte upp Sofia. Under kvällen hade de tänt upp hela julbelysningen inne i centrum så det var jättefint och mysigt. Skönt med lite riktigt julstämning och temperaturen låg på ca 10 grader. Efter att ha strosat runt så gick vi till en buffé restaurang som vi hade hittat. För 13 euro fick man plocka vad man ville från Medelhavetbuffen, en dricka och efterrätter. Åh vad gått det var! Helt toppen kväll med väldigt mycket skratt och flams! 
Titts vad jag åt på Ikea. Sill, ägg och kaviar. 

Fina placa major.

Här är det Palmer som man klar in i ljus
Mums. Förutom grejen under kiwin som var totalt oätlig. Ingen aning om vad det var

Två långsamma dagar..

Både igår och idag har gått väldigt långsamt, vet inte varför. Igår var det ju först skola och sedan begav jag mig hemåt direkt efteråt. Har aldrig åkt hem mellan skolan och att jag ska hämta barnen innan, för har känt att det inte har varit lönt det. Men det är ju ändå runt 2,5 timmar som man får hemma och när det regnar och alla kompisar behöver åka hem så går 2,5 timmar extremt långsamma om man ska vara kvar i Palma. Så jag drog mig hemåt och det var skönt. Åt och fixade hemma. Sedan bar det iväg igen vid 16 och vi var tillbaka hemma igen vid strax innan halv sex. Kusinerna och systern var också hemma hela kvällen så det var inte jättemycket att göra, de skötte sig själva helt enkelt. Men efter ett tag ville Mellan och tjej kusinen leka så vi lekte det med att en är i mitten och så ska man kasta boll mellan och försöka ta den. Sedan förvandlades jag till en häst som alla ville sitta på och gärna på axlarna, så nu är jag väldigt stel i skuldror och nacke...
 
Idag då så började jag med en liten joggingtur efter att ha lämnat av barnen. Därefter hem och Storis och killkusinen är hemma och är sjuka, men systern har också varit hemma så det var inte tal om att jag skulle passa dem eller något. Har gjort lite läxor, städat rummet och lite smått och gott. Hämtade bara Lillen idag och direkt hem, för då hade systern åkt till jobbet så jag var hemma med alla. Men de två sjuka låg mest och tittade på tvn så skulle försöka underhålla den minsta. Funkar väl ett tag, men sedan blir det lite långtråkigt. Haha! Varendra liten sak ska han pilla på och när man väl gör något så kan han göra samma sak om och om igen och det är ju lagom roligt för mig. Haha! Han öppnade och stängde en låda typ hundra gånger. Eller rättare sagt, jag fick öppna och han stänga och om jag inte gjorde det blev han jättesur. Resten kom hem runt halv nio och då hade jag gjort iordning mat. 
 
Så mycket hemma tid dessa två dagar vilket har gjort att det kanske har känts lite extra långsamma. Hade en lång lista på saker som jag hade tänkt göra. Har väl fått gjort en del i alla fall, men kanske den viktigaste punkten att göra "100-dagar" inlägget har inte riktigt blivit skrivet. Lovar att det kommer innan veckan är slut. Vill att det inläget ska bli bra och genomtänkt så det får ta lite tid!
 
Skridskobana har kommit upp vid Placa España inne i Palma. Så roligt! Vi ska absoult testa detta!!

Tisdag 26 november; Bunyola var målet

Bunyola, åh spännande vad kan det vara? Ett berg, en grotta, en maträtt, ett mantra, en bryl?
Nej, det är en liten by 25 min nordväst om Palma. En huvudgata, en kyrka, ayuntamiento, 2 caféer och sedan har man sett den byn. Haha! Visst, byn är mysig och fin men mycket mer intressant än så är det inte. Plockade upp Nathalie efter att jag kört barnen och sedan åkte vi direkt dit. Gick runt lite och satte oss sedan på ett café. Hon introducerade what´s up voice chat, så vi satt och hade roligt med det ett tag. Efter två timmar (runt 12.00) kände vi oss klara och vi begav oss mot Palma. Åt, gick runt lite innan vi stötte på Sofia och Kim. (Sverige och Tyskland). Vi fortsatte gå runt kika och prata. 
Vi skiljdes åt vid 15 och jag åkte mot Storis skola för att hämta upp honom tillsammans med Lillen. Sedan direkt hem för mellanmål. Sedan var vi själva hemma. Storis ville inte göra så mycket, förutom att sitta med sitt gameboy. Så eftermiddagen var väl lite smått dryg så där. Alla andra kom hem vid 19. Mellan hade dragit ut en framtand och var så stolt över det! Min dag att ha hand om middagen så det blev potatis i ugn och stekt kyckling med bacon, champinjoner och sås. 
 
RSS 2.0