Vecka 2

Alltså vecka två på sommarlovet och den började på samma sätt som förra veckan.. kaos.. Eller bara med Mellan som vanligt liksom, så man är ju van. Hehe! Hon har också fått läxor att göra nu och det ville hon ju så klart inte göra. Sedan fortsatte det att komma massa fula ord från hennes mun och då blev det ingen pool under dagen. Det var inget mer med det utan vi gick ut alla och brörjade lika och allt var bra tills Storis ville i poolen, vilket han fick, men Mellan fick ju inte det vilket utlöste bomben.. Behöver inte utveckla det mer känner jag..
Åt lunch och siesta lite tidigare idag för barnen skulle iväg för rutinkoll hos läkare med mamman. Dock ingen siesta eller tv för Mellan innan hon hade städat iordning lekrummet, vilket aldrig gjordes förän mamman kom hem. 
 
De åkte iväg och jag grejade och gjorde iordning mig lite för att sedan åka in mot Palma. Träffade upp Ausma, Lenca och en ny tjej Asia. Vi satte oss och åt lite och bara pratade!

Ny strand att pricka av

Himmeln såg lite ostadig ut imorse, men runt 10 tog jag cyklen till tåget och träffade sedan Rebecca inne i Palma. Det var någon vecka sedan som vi sågs så det var roligt att prata igen lite tid och vad som har hänt. Vi tog bilen till Cala Fornells. Fint område med fina hus och stranden var väldigt lite. Mycket folk så det var svårt att hitta en plats att lägga ner våra handdukar på, men vi fick plats. Solen kom och gick, men temperaturen stannade fortfarande kvar. Det blev ett dopp med! Runt lunchtid packade vi ihop och samtidigt började det komma lite mörka moln. Vi åkte till Palmanova för att Rebecca ville kolla in stället då hon sak bo på hotell där nästa helg. Vi köpte lite mat på Lidl och satte oss på stranden och åt. Mums! Tillslut kom det lite regndroppar och vi åkte in mot Palma in. Vi stannade till på Porto Pi i hopp om att det skulle vara öppet, men icke.. Stängt överallt på söndagar..suck..
Så hon släppte av mig i Palma istället och jag började trava bort till tågen. Lite förvånat så var det lite affärer öppet så gick in och kikade i några innan jag tog tåget hem och runt 17 kom jag hem till ett tomt hus. Som förblev tomt i ca två timmar innan de andra kom hem. Vi åt middag och nu sitter jag här och skriver om dagen och beklagar mig över att jag inte har några bilder från dagen då jag råkade radera det enda kort jag tog.. Ni får googla Cala Fornells om ni är nyfikna. 

Emma, Du vet väl att du är ledig?

Eh... Är jag?
Tyckte det var ovanligt tyst imorse och att rörelse inte kom igång förän sent. När jag klev upp visade det sig bara vara Lillen och VM hemma. Jag började bädda lite och plocka undan på terassen när VM säger att jag är ledig. Jag hade funderat lie på deet ett tag om jag nu var ledig på lördagar för att jag nu över sommaren jobbar fredag, men de hade inte sagt något och jag har inte fått tillfälle att fråga. Men ja så var det tydligen och det är man ju glad för!! Jag städade min toa och mitt rum och sedan hände allt väldigt snabbt och spontant. På mindre än 30 min hade jag skickat till Ausma att jag var fri och det blev bestämt att vi skulle till en strand med två andra killar som Ausma fått kontakt med genom couchsurfing (internet forum för att egentligen hitta boende hos folk när man reser, men som även funkar för att träffa nya människor). Så jag packade snabbt ihop mina grejer, skyndade mig iväg med min cykel och blev upplockad av två främmande killar i en liten röd och cool bil. Lite småprat i bilen medan vi åkte för att plocka upp Ausma och sedan vidare upp i bergen till Cala Estellence. En liten vik med kristallklart vatten, ingen sandstrand utan klippor. Där hängde vi sedan större delen av eftermiddagen! Runt femtiden forsatte vi upp längs bergkusten och vek sedan av mot Palma för att bli avsläppta där.
 
Sådan rolig och spontan dag helt enkelt. Från att ha trott att jag skulle jobba till att jag hoppar in i en främmande bil. Kanske tur att det gick så snabbt så att man inte hann tänka vad man egentligen gjorde! Haha! Det är mycket man gör här som man aldrig skulle göra hemma. Men det är såhär man skaffar sig nya vänner och en stor fördel att de ofta har bil så att man kan åka till lite udda platser istället. Utnyttja sina nya vänner helt enkelt. HAHA! Vi hade trevligt och vi kommer säkert att träffa dem igen!
 
Efter att vi blivit avsläppta så gick vi direkt och åt, för det hade vi inte gjort under hela dagen. Sedan blev det glass så klart innan vi trötta och saltiga tog buss respektive tåg hem vid strax innan nio. 
 
Mot Cala Estellence

Vilket vi möttes av denna synen och gör att man aldrig vill lämna denna ö

Dos chicas guapas

Hela gänget för dagen

Och dagen avslutades med denna goda sallad
 
RSS 2.0