Fullspäckad lördag

För ovanlighetens skull var jag ledig hela lördagen idag. Barnen sov hos kusinerna, så då behövdes ju inte jag. Vid 11 gick jag till tåget och begav mig inåt Palma. Mötte upp Ausma och sedan två andra tjejer som jag inte träffat innan. Vi gick bara runt i Palma, åt lite och pratade och skrattade ännu mer. Skönt att man börjar träffa lite nya vänner som man trivs med! Så jag ska nog klara mig fint i sommar!
Klockan gick fort och vid strax innan 18 var jag tvungen bege mig till barnen skola för att hämta bilen och sedan flytta ner den till centrum igen. Bytte om och snyggade till mig i bilen på parkeringen och sedan vid 20 mötte jag upp tre av mammas kompisar som är här på semester. Vi gick mot Santa Catalina området och hittade tillsut restaurangen som de hade bokat bord på. Jag hade aldrig ätit där innan. Det var en mysig, inte jättestor och typisk spansk restaurang. Vi beställde in massa små tapas rätter och det var supergott och avsluttade med efterrätt. Skönt att träffa lite folk hemifrån!
 
Gänget från förmiddagen!
Restaurangen

En del av tapasrätterna 

Efterrätt
 
 
 
 

Firar mini-student med mexikansk taco

Ja, då har man officiellt avslutat den andra kursen i spanska. Kanske inte direkt kändes som någon riktig student, men nu börjar mitt "sommarlov" för tre veckor. Jag jobbar ju så klart men är ledig varje dag mellan 9-16 nu. Sedan börjar barnen sitt sommarlov och jag kommer vara hemma med dem. 
Tillbaka till ämnet.. Vi hade alltså det muntliga idag och vi var två och två som ställde frågor till varandra. Jag fick vara med hon som pratar bäst för läraren tyckte att mitt prov från i onsdags var lite svagt, så om jag var med henne så kunde hon kanske hjälpa mig att höjas. Men jag var godkänd, så det var inte så katastroft i alla fall! Hela resultatet kommer om någon vecka. Men jag är ändå nöjd, för att kanske inte helt platsa i denna höga nivån så är jag nöjd bara jag får godkänt, vilket jag fick !! 
Allt var klart redan kl 11 så då gick vi och fikade lite. Mira gick och kvar blev jag, Erika och Marisa med pojkvän. Vi satt kvar och pratade lite innan vi gick en runda och satte oss och lunchade. Strax efter halv 3 sa vi hejdå till Marisa och pojkvän och lite efter blev det också hejdå för Erika. Kanske för några månader, några år eller för alltid.... När Marisa åkte blev Erika "själv" och när Nathalie åkte blev jag "själv" så de senaste veckorna har jag och Erika hängt ganska mycket och nu när hon har åkt så har ännu en nära vän lämnat. Så tråkigt när alla man känner bra lämnar än... Men det är ju en del su pairer livet också, folk kommer och går och där emellan hinner man lära känna varandra och sedan kanske man aldrig träffas igen för att man bor i olika delar av världen.

Nu ikväll var det ju även andra gången för min mexikanska matlagning kurs. Idag gjorde vi det här:
Dricka: inte den spm är på bilden utan först var det en annan med öl och sedan doppade glaskantet med citron och salt, inte något vidare. 
Sedan denna på bilden som är en lime-lemonad. 
Huvudrätt: taco med egengjorda bröd. Tomatsalsa, stekta annans, köttbitar och lök. Inte som svensk tacos men riktigt gott var det. 
Efterrättdricka: jordnötskräm, kondenserad mjölk, rom och is. Kan ha varit något mer i. Riktigt gott!!Cykelexperten som skriver

Tydligen var det världens oväder inatt med skyfall åska och bilxtrar och VP var riktigt förvånad att jag inte hade hört något. Brukar ju annars vakna ganska lätt, men sov tydligen väldigt djupt inatt!
 
Direkt efter att jag lämnat av barnen så åkte jag till en affär som VP sagt att de hade inneslangar till min cykel som fortfarande inte är lagad. Men de hade ju inga där så åkte vidare till en annan affär som ligger precis bredvid den stora mataffären som har polarbröd. Så två flugor i en smäll blev det där. Åkte hem, fikade med kaffe och polarbröd! mums! Läste sedan en del och tiden rullade framåt på något sätt. Skypade med mamma och pappa samtidigt som jag åt lite lunch och medan jag ändå hade dem på tråden så kunde pappa guida mig igenom hjul-bytet på cykeln. Min VP är inte så händig, så det skulle inte bli gjort i första taget och orkar inte vänta längre på att inte kunna röra mig som jag vill. Så relativt snabbt och smidigt fick jag av hjulet och i med inneslangen och tillbaka på plats med allt igen och sedan var allt klart! Klappar mig själv på axeln; bra jobbat Emma med ditt första hjul-byta! Med en aning hjälp från min fixar pappa! Tackar! 
 
Åkte iväg lyckligare än på länge (för att jag nu har min cykel fixad. Inte mycket som behövs för att man ska bli lycklig) och hämtade upp alla barnen. Vi gick en liten stund till en annan park i närheten av skolan. Skönt med lite omväxling. Vidare hemåt, läxor, bad och sedan kom VF hem. Barnen har faktiskt skött sig bra denna eftermiddagen, så det gjorde denna dagen ännu lite bättre. 
 
Har inga bilder på hjul-bytet men så här började jag förmiddagen i alla fall!
Hittade detta recept som jag bara måste prova när jag kommer hem sedan!
 
RSS 2.0