Chokladmuseum + 28 grader värme

Den kombinationen kanske inte låter helt lysande men det blev ännu en toppen dag!
Jag, Emma och Marije tog tramen tidigt och åkte mot byn Villajoyosa där jag var med de två svenska killarna för några veckor sedan, men chokladmuseet stängde ju precis då. Vi var framme tid 10 och nästa guidetur började 11 så vi tog en kaffe och redan så här tidigt var värmen tryckande. 
Vi ställde oss och köade en stund innan och tur var nog det, för det fick bara plats 50 personer och de var vissa som fick vänta en hel timme till nästa visning. Vi fick först titta på en film om historien bakom märket Valor och hur processen och maskinerna har förändrats genom tiden. Sedan gick vi vidare och en kvinna pratade lite med om kakaobönan och processen att utvinna dess beståndsdelar. Sedan var turen över och man kom fram till butiken där man kunde handla chkolad och även provsmaka.
Vi hade högre förväntningar och trodde vi skulle få se mer i själva fabriken när maskinerna var igång och allt, men för att vara helt gratis så var det ändå helt okej.
 
Efteråt gick vi vidare ner mot stranden och den fina byn med alla färgglada hus. Vi la oss på stranden under blå himmel och gassande sol. Visst var det väldigt varmt och behövligt att svalka sig i havet lite då och då. Runt 17 var vi mättande på solen och satte oss för något att dricka innan vi åkte tillbaka hem. Lagom sega från värmen, något mörkare nyanas på huden men glada över en bra dag och med choklad i väskan!!
 
 
Denna helgen har det varit någon medeltidsmarknad i centrum och kanske beror på det eller allmänt att folk firar långhelg, men inatt vaknade vi av världens smäll utanför. Trodde det var typ början på tredje världskriget eller nått och samma smäll kom nu ikväll. Då är det någon som smäller smällare och som är såpass starka. Aldrig varit med om något liknande och så starka är absolut inte tillåtet i Sverige...Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0