Byn Villajoyosa

Vi är några svenskar på skolan trots allt och idag åkte jag och två andra killar till en liten by öster om Alicante som heter Villajoyosa. Förutom buss och vanligt tåg har de något som heter Tram och är en blandning av tåg och spårvagn. Tramen går ovan land, så man fick se hur landskapen och bebyggelsen ändrades när man kom längre bort från city. Resan tog knappt en timme och vi drog oss ner mot havet. Färgglada byggnader mötte oss och det var hur fint som helst. Sånt man bara ser på bilder liksom.
Från Alicante och speciellt denna byn kommer ett känt choklad märke, Valor. De har även sin fabrik här som man gratis kan kika in på och även en liten affär. Efter ett par förfrågningar om vägen så hittade vi tillslut fram. Vi var där typ 13.56 och de stängde 14.00... Hur typiskt är inte det? Och varför stänger man så tidigt som 14?
Aja, en anledning till att komma tillbaka till denna lilla fina by en annan gång. Vi gick tillbaka till strandpromenaden, vandrade runt, njöt och satte oss och åt lite innan vi tog tramen tillbaka vid halv fyra.
Vandra hem, vidare till Mercadona, tacokväll och film och dagen är slutförd!
 
Jag och Nathalie hade ju våra by-upptäcktsresor på Mallorca, så detta får bli början på Costa de Blancas by-upptäcktsresor. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0