Barcelona dag 1

 

Strax innan sju befann vi oss på Palmas flygplats, höll på att gå snett då Nathalie glömde sin handväska i bilen och VP svarade inte på sin telefon. Ringde till VM och då svarade VP. Alltså hade han tagit med sig VMs mobil istället. Snacka om tur!!
8.20 lyfte vi och redan en halv timme senare var vi nere i Barcelona. Flygbuss in till centrum, köpa tunnelbanekort och sedan mot vårt hostel, Hostal Baires. Det såg lite skumt ut för att dörren in var lite konstigt, men när man klev in kom man till ett trapphus och en trappa upp var hostelet med världens trevligaste man som jobbade där och berömde våran spanska så. Vi var en aning tidiga för att få vårt rum men vi kunde lämna våra väskor och komma tillbaka senare. Hostelet ligger 6-7 minuter från Las Ramblas, den stora kända allén i Barcelona och lite närmare hamnen. Helt perfekt alltså! Helt okej temperatur men väldigt blåsigt.
Vi började gå ner till hamnen och kikade runt, började gå uppför Las Ramblas, någon marknad, vidare förbi katedralen, ayuntamientet såklart och sedan var klockan runt 14 och vi gick mot hostelet igen och fick vårt rum. Vi hade betalat extra för att få egen toalett, men när vi kom in visade det sig vara egen dusch men inte toalett. Dock låg toan mitt emot vårt rum så det var inga problem. Enkelt men bra var rummet och sängarna var helt gudomliga.

Barcelona vy från flygplanet inför landningen.
Äntligen framme!
Dörren in till vårt boende. Haha! Vad hade ni tänkt? Hamnen!

Vilade upp oss och tog sedan tunnelbanan mot La Sagrada Familia. En utav Spaniens främsta turistmål. En stor basilika/katedral med udda arkitektur och form. Skapad av Gaudí. Den är inte helt färdigbyggd och det har blivit som en grej att den aldrig kommer bli det hellre. Därefter gick vi mot tornet, Torre Agbar. Slutligen in till Passeig Grácia, en stor gata med restauranger och affärer med alla dyra och kända märken. På den gatan ligger Casa Batlló. Ett hus med väldigt rolig och konstig fasad. Också detta formad av Gaudí. Hela Barcelona är full med arkitektur av Gaudí, fasader, skulpturer och annat. Trötta åkte vi hemåt runt 18 och försökte bestämma med Sofia och Kim om vad vi skulle göra under kvällen. När vi väl hade bestämt oss fick vi en powernap på 20 minuter innan vi runt halv nio drog oss iväg. Hittade en restaurang med egengjord pasta och pizzor som var väldigt gott. Vi skiljdes åt och jag och Nathalie satte oss på en mysig bar i närheten av vårt boende och drog en drink. 

Katedralen och så klart en bild på ayuntamientet. Har vi bild på alla byars ayunatamient på Mallorca så var ju detta i Barcelona självklart. Något större och mäktigare!
La Sagrada Familia. En väldigt konstig byggnad.
Torre Agbar och på vägen dit höll de på att riva en väg med en klo som såg ut att vara en dinosaurie. 
Casa Batlló med sin coola fasad. Espresso Martini för mig och Piña Colada för Nathalie.
 
 
 
RSS 2.0